O.D.I. ’t Harde springt Trampoline!

Na een lekkere opstart van een half jaar met deze nieuwe groep is het nu dan officieel! Gymnastiekvereniging O.D.I. ’t Harde heeft sinds dit seizoen een eigen Springgroep voor zowel junior, jeugd en seniorleden. Het is namelijk een multifunctionele groep waarin springers én turners zitten. Je kunt zelf kiezen of je een les alleen maar wilt springen of toch liever wilt turnen / recreatie gymmen.
Maar niet geheel onbelangrijk heeft deze Springgroep het voor elkaar gekregen om met 2 groepen deel te nemen aan het Groepsspringen. Deze 2 groepen zullen O.D.I. vertegenwoordigen bij de Groepsspring wedstrijden in regio Gelderland en hopelijk ook bij de district Finale Gelderland – Overijssel.

O.D.I. heeft momenteel 3 groepen, een jeugd, junior- en seniorgroep. De junioren zullen mee springen onder de verplichte oefenstof, oftewel het D-niveau. Zij springen mee op 3 onderdelen: Minitramp, Plankoline – Kast en op de Airtumblingbaan. Op elk onderdeel moeten zij dan 5 voorgeschreven sprongen laten zien en mag iedere springer 1 keuzesprong springen.
De senioren springen mee op C-niveau. Dit betekent dat zij naast 2 verplichte sprongen per toestel zelf 6 eigen sprongen mogen uitzoeken, oftewel de keuze oefenstof waarbij er ook wat meer verwacht wordt dan bij het D-niveau. De onderdelen waar zij zich op zullen laten zien zijn: Minitramp, Minitramp – Pegasus en Airtumblingbaan.

Alle sprongen op het D-niveau inclusief die ene keuze sprong hebben een uitgangswaarde van 10,00 punten. Bij het C-niveau mogen de springers wel hun eigen sprongen kiezen, naast de 2 verplichte sprongen, maar heeft elke sprong zijn eigen waarde en dit kan beginnen vanaf 0,3. Op het C-niveau start je met totaal 25,00 punten, 20,00 uitvoeringspunten (netheid) en 5,00 samenstellingpunten (opbouw) wat dan het totaal aantal punten geeft. Dit alles geeft dan gelijk een andere uitgangswaarde dan bij het D-niveau waarbij je voor elke sprong uitgaat van 10,00 punten waar dan de foutjes worden afgetrokken.
Uiteindelijk kan het dus zo zijn dat je met een totaal van 20.00 punten of meer naar huis gaat per toestel, per groep, dat is iets anders dan de normaal gesproken 10 punten.

De eerste plaatsingswedstrijd is al op zaterdag 9 november te Nunspeet. Hier zullen de groepen zich moeten plaatsen voor de opgegeven onderdelen. Bij een goed resultaat mogen zij door naar de Regio Finale Groepsspringen Gelderland op zaterdag 15 maart 2014 te Lunteren. Mocht het nu zijn, wat fantastisch zou zijn, zij zich hier ook weer plaatsen op 1 of meer onderdelen bewijzen deze groepen zich uiteindelijk op de District Finale Gelderland – Overijssel op zaterdag 5 april 2014.

Voor de 2 deelnemende groepen natuurlijk een super spannend seizoen waarin zij veel uitgedaagd zullen worden. Iedereen is dan ook van harte welkom om onze groepen te komen aanmoedigen bij onze thuiswedstrijd op 9 november in sportcentrum de Brake. Deze wedstrijd zal tevens door O.D.I. ’t Harde georganiseerd worden in samenwerking met een buurvereniging.

Ben je nu zelf geïnteresseerd in deze tak van sport dan ben je van harte welkom om de eerste 3 lessen vrijblijvend mee te doen!

foto lesprogramma