De turngroep: aanstormend talent

De turngroep is speciaal voor meiden die het binnen de recreatie zo goed doen dat ze een stapje hoger kunnen. Trainster Nadesja Fijn komt een aantal keren per jaar kijken bij de recreatiegroepen om te zien of er nog aanstormend talent bij zit. Deze meiden worden uitgenodigd om mee te trainen met de lessen van de turngroep die op vrijdag van 16:00 tot 18:00 zijn. Tijdens deze lessen leren de meiden nieuwe dingen, leren ze oefeningen en hebben we niet onbelangrijk veel plezier samen. Wij turnen meestal op de toestellen sprong, brug, balk en vloer. En één keer in de zoveel tijd doen wij ook andere leuke dingen zoals tumblingbaan. Bij de turngroep leer je dingen die net iets moeilijker zijn dan wat er bij de recreatie aangeleerd wordt, zoals overslagen, flikflakken, handstanden op balk en ophurken op brug.

Sinds dit seizoen zijn wij als turngroep ook mee gaan doen aan wedstrijden van de KNGU, de Koninklijke Nederlandse Gym Unie. Dit hebben wij gedaan zodat wij kunnen laten zien wat we allemaal leren!

Voor een aantal meisjes bestaat er de kans dat ze vanuit de turngroep doorstromen naar de selectie. Dit is niet altijd het geval, maar mochten wij zien dat iemand zich zo goed ontwikkeld, dan is er de kans om door te groeien!

Veel liefs, Juf Nadesja