Binnen het recreatie turnen zijn er altijd een aantal meisjes die net iets meer kracht, lenigheid, lef en spanning hebben dan de andere meisjes.
Voor deze meisjes is er binnen ODI een mogelijkheid om 2 uur per week extra te turnen. Deze uren worden de selectie genoemd.
Je kunt niet zomaar op deze groep komen, je wordt hier speciaal voor gevraagd, dan mag je een paar keer komen proefdraaien en dan krijg je te horen of je voor een langere proefperiode mag blijven.

In de selectie ben je vooral aan het oefenen voor de wedstrijden, want deze zijn verplicht als je op de selectie zit. Verder gaan we heel vaak over de kop door o.a. het maken van salto’s, flikflakken, overslagen. De ene keer zijn we bezig op de pegasus, dan weer op balk en laten we vooral de brug en lange mat ook niet vergeten. En als het allemaal goed gaat maken we zelfs turn vloeroefeningen op muziek (wat je de turnsters van de Olympische Spelen ook altijd ziet doen). Ook werken we hard aan het verbeteren van onze kracht door in de touwen te klimmen, op te drukken of ons een paar keer om een rekstok heen te trekken. De lenigheid oefenen we door middel van split, spagaat en bruggetjes achterover.
Al met al lijkt het wat streng maar op vrijdagavond (van 18.00 – 20.00 uur) hebben we altijd de grootste lol met elkaar en zijn we druk bezig met het leren van nieuwe en moeilijkere dingen.

Wie het leuk vind mag altijd een keer op de tribune komen kijken.

Groetjes een hele trotse en tevreden selectietrainster Jolanda Huenestein.